Portfolio

Hieronder vind je een selectie van websites die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Mijn portfolio is gevuld met werk dat ik heb gemaakt voor het MKB en voor klanten van communicatiebureau’s / -studios.

Een groot deel van mijn dagelijkse werkzaamheden vind je niet op deze pagina terug. Denk aan het onderhouden van websites, het schrijven van teksten voor websites, nieuwsbrieven of advertenties. Dus… mocht mijn portfolio je aan­spreken, dan kan ik misschien nog veel meer voor je doen ;)

Mobiliteitscentrum Kolenketen Westhaven

Nederland heeft vijf kolengestookte energiecentrales. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat deze centrales voor 2030 gaan sluiten. Een vervelend gevolg hiervan is dat werknemers hun baan kwijtraken of een andere functie gaan krijgen.

Mobiliteitscentrum Kolenketen Westhaven helpt de werknemers van de eerste centrale die gaat sluiten; de Hemwegcentrale in de Amster­damse Westhaven. Zij worden onder andere via een site geïnformeerd over de begeleiding die zij krijgen bij het vinden van een nieuwe baan en de eventuele omscholing die hiervoor nodig is.

Mobiliteitscentrum Kolenketen Westhaven is een krachtenbundeling van FNV en UWV. Ik heb de site en het logo gemaakt in opdracht van Michel Mons en Jan Bos.

Werkzaamheden: • website ontwikkeling • logo ontwikkeling

Naar de website

Fluxus

Begin dit jaar is de nieuwe site van Fluxus online gegaan. Ik heb deze site begeleid tot aan de productie.

Op basis van gesprekken / interviews binnen de Fluxus organisatie zijn onder andere de doelen en de randvoorwaarden voor de site bepaald. Hierna heb ik de site op basis van een flowchart in kaart gebracht, gesprekken gevoerd met ontwerpers en programmeurs en de uiteindelijke bureaukeuze begeleid.

De site is uiteindelijk gemaakt door Counter Creatives. Het resultaat is te zien op https://fluxus.nl.

Werkzaamheden: • begeleiding / advisering

Naar de website
Funny Side Up website ontwikkeling Peter Voets

Funny Side Up

Alles is funny aan Funny Side Up, de illustraties, handlettering en ook Sandra Bruin zelf, designer en illustratrice van Funny Side Up. ‘Leef elke dag met de Funny Side Up’ is Sandra’s motto en dat is te zien aan haar ontwerpen.

Voor Funny Side Up mocht ik een site / webshop maken, tweetalig, bestemd voor win­ke­liers, online webshops en het bedrijfsleven. Winkeliers en online webshops die geïnteresseerd zijn in de verkoop van Funny Side Up artikelen, kunnen via de site een inlog code aanvragen.Het adres is www.funnysideup.nl.

Kort na de introductie van de site is Hallmark zo slim geweest in zee te gaan met Funny Side Up. De ver­koop van de kaarten verloopt nu via deze site.

Werkzaamheden: • website ontwikkeling • schrijven en redigeren teksten • vindhaarheid

Naar de website

Events with Friends

Events with Friends is van Jessica van der Pij. Ik ben van het begin af betrokken geweest bij dit initiatief. In 2012 met de ont­wikkeling en de intro­duc­tie van de eerste website, in 2015 met de opvolger hiervan.

Aardig om te vertellen is dat we de positionering van Events with Friends geleide­lijk heb­ben ver­an­derd. Zoals uit het logo al blijkt, staat Events with Friends voor Quality Time. Logischer­wijs werden er sinds de introductie Q Events gegeven in de Qffice van Events with Friends. Vrouwen begrij­pen wel dat Quality dromen laat uit­ko­men, maar Google snapt daar werkelijk niets van. Door een beperkt inle­vingsvermogen weet Google niet dat een Q Event een make-up event is.

Soms is het beter de situatie te accepteren zoals die is en daar zo goed mogelijk op in te spelen. Dit hebben we met de tweede site van Events with Friends gedaan. We spreken niet langer van Q Events maar van Make-up Events. Om het aanbod van Events with Friends toegankelijker te maken, zijn er aan de si­te meer diensten op het gebied van persoonlijke visagie toegevoegd.

Ik ben bezig met de nieuwe site van Events with Friends. Eerst is hier een Moederdag Special van gemaakt, later wordt die omgezet naar de corporate site. Het resultaat vind je op https://www.eventswithfriends.eu

Werkzaamheden: • strategie • website ontwikkeling • schrijven en redigeren teksten • illustraties en beeldbewerking • vindhaarheid • print

Naar de website

Custom Event

In 2011 heb ik de eerste site mogen maken voor Custom Event. Custom Event is gespecia­liseerd in decorbouw, standbouw, interieurbouw, brand activation en de verhuur van meubilair.

In 2015 mocht ik een nieuwe site maken. In tegenstelling tot zijn voorganger is de nieuwe site responsive, geschikt zijn voor weergave op pc’s, tablets en smart phones en staan de huurartikelen in een webshop.

Niet alleen de site maar ook de tekst is van mijn hand.

Werkzaamheden: • website ontwikkeling • schrijven en redigeren teksten • vindhaarheid

Naar de website

NFCSupply / IDSupply

In 2018 / 2019 heb ik in opdracht van Counter Creatives twee webshops mogen voor G10. De webshops zijn te vinden op www.nfcsupply.nl en www.idsupply.nl. Beide webshops zijn gemaakt in WordPress / WooCommerce.

Werkzaamheden: • website ontwikkeling

Naar de website

Verloskundigen­praktijk Poppie

Eind februari 2020 is de nieuwe website van Verloskundigen­praktijk Poppie online gegaan. De site heeft een openbaar en een beveiligd deel.

Speciaal voor cliënten van Verloskundigenpraktijk Poppie is er het beveiligde gedeelte. Hier wordt op basis van het 9 Maanden Zwangerschapsplan meer informatie geboden, niet alleen in tekst, maar ook met downloads en videos.

De illustraties zijn van Funny Side Up.

Werkzaamheden: • website ontwikkeling

Naar de website

Van Oosterom Makelaar

Op zondag 1 maart 2020 is Dineke van Oosterom gestart met haar makelaarskantoor ‘Van Oosterom Makelaar’. Als makelaar bemiddelt Dineke bij de huur of verhuur van een woning en de koop of verkoop hiervan. Haar werk­gebied is Haarlem / Haarlemmermeer, Hillegom, Heemstede en Hoofddorp. Haar kracht is dat ze altijd iets meer doet voor haar klanten. Gewoon een steengoede, persoonlijke service biedt.

Hoe ik dit uitgangspunt heb vertaald in een website kan je zien op www.vanoosterommakelaar.nl. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en zeker als je op zoek bent naar een woning of deze wilt verhuren of verkopen, dan raad ik je aan de website te bezoeken.

Werkzaamheden: • website ontwikkeling • teksten schrijven • logo bewerking

Naar de website

Het Ontwikkelbuffet

Elke branche spreekt zijn eigen taal, heeft zijn eigen vakjargon. Er zijn meer overeenkomsten. Als je goed kijkt, zie je dat er vaak wordt gekozen voor dezelfde soort oplossingen. Dit geldt ook voor de wijze waar­op web­sites worden ge­maakt.

Het Ontwikkelbuffet is ac­tief op het gebied van coa­ching en trai­ning, zowel persoonlijk als voor groe­pen. Het uitgangspunt van websites van concu­le­ga’s is vaak fotografie in combi­na­tie met een zakelijke pre­­sen­­tatie.

Uiteraard is het belangrijk hier goed naar te kijken, maar nog be­lang­rijker vind ik het dat je altijd moet proberen het anders te doen én vooral beter.

Werkzaamheden: • website ontwikkeling • logo ontwikkeling

Naar de website